Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Kaas
Yoghurt
Melk
tomaten
olijfolie
Rijst
thee
kefir
Sluiten

Boerenkoolstamppot de luxe

Een variatie op de gewone stamppot: boerenkool uit de oven met brie en noten.

  1. Boerenkoolstamppot de luxe
  • 600 g verse boerenkool 
  • 1 kg kruimige aardappelen 
  • 1/2 bouillonblokje 
  • 2 tl tijm 
  • scheutje (appel)azijn 
  • 125 g brie 
  • 75 g cashewnoten 
  • een klontje boter


Porties

4 porties

Bereidingstijd

40 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

50 minuten

  1. Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken. 
  2. Doe de boerenkool in een pan, leg de aardappels erop en verkruimel het bouillonblokje erboven. 
  3. Voeg tijm, een scheutje azijn en zoveel water toe tot alles net onder staat. Laat het in 20 min zachtjes gaar koken. 
  4. Verwarm de oven voor op 200°C. 
  5. Giet het boerenkool-aardappelmengsel af (kookvocht bewaren) en stamp het fijn. 
  6. Voeg de cashewnoten en een klontje boter toe en roer de stamppot met wat kookvocht of melk tot een smeuïge massa. 
  7. Schep het in een ingevette ovenschaal. 
  8. Leg de brie in plakken op de boerenkool en zet de schotel 15 tot 20 min in de voorverwarmde oven.

TIP: Je kunt het ook zonder oven bereiden. Meng dan gewoon vlak voor het serveren in stukjes gesneden brie door de stamppot 



Porties

4 porties

Bereidingstijd

40 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

50 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen