Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Kaas
Yoghurt
Melk
tomaten
olijfolie
Rijst
thee
kefir
Sluiten

Boerenkool in roomsaus

Romige boerenkool, een lekker bijgerecht! 

  1. Boerenkool in roomsaus
  • 300 g boerenkool 
  • 1/2 tl zout 
  • 50 g boter
  • 1 el bloem 
  • 100 ml melk 
  • 100 ml slagroom 
  • zwarte peper, vers gemalen

Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

5 minuten

Totale tijd

25 minuten

  1. Kook de boerenkool met zout in een flinke laag water in ongeveer 15 min gaar.
  2. Giet ze af en maak ze heel fijn in een keukenmachine of met de staafmixer. 
  3. Smelt in een grote pan de boter.
  4. Neem de pan van het vuur en roer de bloem erdoor. Voeg dan de melk en room toe terwijl u goed klopt met een garde, zodat de saus glad wordt. 
  5. Plaats de pan weer op een laag vuur en blijf goed roeren tot de saus aan de kook komt en dikker wordt. 
  6. Voeg daarna peper en de fijngehakte boerenkool toe en laat de kool in de saus nog even koken.

TIP:

Deze boerenkool roomsaus wordt in Denemarken in de winter traditioneel opgediend met gekarameliseerde aardappeltjes en gebraden varkensvlees. Je kunt dit gerecht ook als saus bij een gekookte graansoort zoals bijvoorbeeld gierst en een (vegetarische) burger serveren.

    Porties

    4 porties

    Bereidingstijd

    20 minuten

    Voorbereidingstijd

    5 minuten

    Totale tijd

    25 minuten

    Winkelmand

    Je winkelmand is leeg.

    Bestellen