Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Kaas
Melk
Yoghurt
tomaten
olijfolie
Rijst
thee
kefir
Sluiten

Appelschijfjes uit de oven

Appelschijfjes uit de oven met kaneel, gember, walnoten en slagroom. Met biologische appels het allerlekkerst! 

  1. Appelschijfjes uit de oven

Ingrediënten

  • 400 g appels
  • sap van 1/2 citroen 
  • 30 g suiker 
  • een handje havervlokken 
  • 1/2 tl kaneelpoeder 
  • 1/2 tl gemberpoeder 
  • 3 el pijnboompitten of stukjes walnoot 
  • 30 g boter 
  • 1/2 dl slagroom 
  • 1 tl suiker 
  • snufje kaneel

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Bereiding

  1. Schil het fruit, verwijder het klokhuis en snijd elke appel in 8 schijfjes. 
  2. Leg de schijfjes dakpansgewijs in een ondiepe ovenschaal en besprenkel met citroensap. 
  3. Strooi er een mengsel van kaneel, gember, havervlokken, suiker en pijnboompitten of nootjes over. 
  4. Verdeel de boter in ‘vlokken’ erover. 
  5. Zet 20 min in het midden van de voorverwarmde oven op 200°C. Serveer lauwwarm. 
  6. Klop slagroom met suiker en kaneel en serveer deze er in een schaaltje bij.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen