1/2 krop sla, gewassen en in stukken gescheurd
2-4 plakken feta van ca 75 g elk
3 el pijnboompitjes
Naar wens: tomatenstukjes, komkommer, rode ui ringen, kleingesneden paprika etc
Voor de honing-vinaigrette:
6 el olijfolie
3 el witte
wijnazijn
2 tl mosterd
zout en versgemalen peper
1 uitgeperst knoflookteentje
1-2 el vloeibare honing
-
-
-
-
Roer knoflook, azijn, mosterd, 1 el honing met zout en peper door elkaar. Voeg druppel gewijs de olie toe en mix het geheel. Proef en voeg naar smaak extra honing toe. Rooster de pijnboompitjes.
Verwarm de grill en leg de plakken feta op een licht ingevette bakplaat. Evt kunt u de plakken bestrijken met wat honing voor een licht karamel effect. Plaats de bakplaat enkele minuten onder de grill. Blijf erbij en controleer regelmatig. Het is de bedoeling dat de kaas licht kleurt maar niet uitloopt.
Opdienen: leg de salade op een bord en besprenkel met de vinaigrette. Leg daarop een plak feta en maak af met de pijnboompitjes. Direct serveren met wat vers gemalen zwarte peper.