Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Kaas
Yoghurt
Melk
tomaten
olijfolie
Rijst
thee
kefir
Sluiten

Moussaka

Beroemde Griekse ovenschotel en niet voor niets. Wil je het liever vegetarisch houden? Vervang het gehakt dan door vegetarisch gehakt. Net zo lekker!

  1. Moussaka

Ingrediënten voor de lagen

  • 300 g aubergine
  • 100 g tomaten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g aardappelen
  • 150 g gehakt
  • 1 laurierblad
  • 1 el olijfolie
  • 40 g oude kaas
  • vers gemalen peper
  • zeezout

Ingrediënten voor de bechamelsaus

  • 1/2 kopje bloem
  • 1/2 kopje boter
  • 2 kopjes melk
  • 1 ei
  • mespunt nootmuskaat
  • zeezout

Porties

4 porties

Bereidingstijd

70 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

80 minuten

Bereiding

  1. Schil de aardappels en kook ze in een minuut of 10 gaar. Giet de aardappels af, laat afkoelen en snijd ze daarna in plakjes. 
  2. Snijd de aubergine in dunne plakjes en bak daarna voor enkele minuten in olie. Haal uit de pan en zet apart.
  3. Hak de ui en knoflook fijn en roerbak samen met het gehakt in olie. 
  4. Snijd de tomaten in kleine blokjes en voeg, met een scheutje water, laurierblad, peper en zout toe aan het ui-gehaktmengsel. Laat ongeveer 15 minuten sudderen. 
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  6. Maak nu de bechamelsaus. Laat de boter in een pannetje smelten en roer de bloem erdoor tot het een balletje vormt. Voeg daarna al roerende de melk, wat zout en nootmuskaat toe. Zet het vuur uit. Klop de eieren los en roer dat door de saus heen. Laat iets afkoelen.
  7. Vet een ovenschaal in en leg de helft van de aardappels erin (let erop dat ze een beetje netjes liggen). Leg daarop de helft van de aubergineplakken, een beetje geraspte kaas en de gehaktsaus. Daarop komt een tweede laag aardappelen en aubergine. Maak de moussaka af door de bechamelsaus over de lagen te schenken en bestrooi met een restje geraspte kaas.
  8. Bak de moussaka in ongeveer 40 minuten af tot er een goudbruin korstje te zien is. Een kwartiertje laten afkoelen en dan aansnijden.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

70 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

80 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen