Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Kaas
Melk
Yoghurt
tomaten
olijfolie
Rijst
thee
kefir
Sluiten

Pastinaak met linzensaus

  1. Pastinaak met linzensaus

400 g pastinaak

1 grote ui

150 g groene dupuis linzen

1/2 bosje peterselie

2 el tomatenpuree

2 el crème fraîche

1 tl komijnzaad

1/2 tl karwijzaad

zeezout naar smaak

olijfolie


Porties

4 porties

Bereidingstijd

25 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

35 minuten

  1. Linzen gaar koken zoals op de verpakking beschreven staat. 
  2. Pastinaak schillen met een dunschiller, in plakjes van een 1/2 cm snijden en in ongeveer 10 min gaar koken in weinig water.
  3.  Ui schillen, op de wortelkant neerzetten en halveren. Beide helften met de lijnen van de ui mee in smalle partjes snijden. 
  4. Ui fruiten in olie. Komijn en karwijzaad toevoegen aan de uien.
  5.  Peterselie fijn hakken. 
  6. Zoveel water aan de linzen toevoegen totdat de saus de gewenste dikte heeft. 
  7. Uimengsel, tomatenpuree, crème fraîche, zout en peterselie door de gare linzen roeren. 
  8. Linzensaus over de pastinaak serveren.
  9.  Lekker met rijst of haver en veldsla of winterpostelein.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

25 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

35 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen