Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Kaas
Melk
Yoghurt
tomaten
olijfolie
Rijst
thee
kefir
Sluiten

Stoofperen met chocoladesaus

Een luxe, maar makkelijk, dessert: stoofpeertjes in chocoladesaus. Volle smaken, prachtige kleuren en een heerlijke combi. Maak de stoofperen al de dag van tevoren en bewaar in de koelkast, de chocoladesaus kun je het beste maken en direct serveren.

  1. Stoofperen met chocoladesaus

Ingrediënten

  • 750 g stoofperen
  • flinke scheut vlierbessensap
  • oerzoet of suiker naar smaak
  • 1/2 kaneelstokje
  • 2 kruidnagels
  • 75 g pure chocolade
  • 50 ml slagroom
  • 3 el (duindoorn)siroop

Benodigdheden

  • rasp

Porties

4 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

1 uur en 25 minuten

Bereiding

  1. Schil de stoofperen. Je kunt de stoofperen in z'n geheel koken of snij in partjes en verwijder het klokhuis. Doe samen met oerzoet (of suiker), vlierbessensap, kaneelstokje, kruidnagels en zoveel water dat de peren ruim onder staan in een pan. Kook totdat de peren rood gekleurd en gaar zijn, dit duurt ongeveer een uur. 
  2. Rasp ondertussen de chocolade.
  3. Breng slagroom aan de kook in een pannetje en zet het vuur laag. Schep de chocolade lepel voor lepel in de slagroom en roer tot alles gesmolten is. 
  4. Voeg de duindoornsiroop toe.
  5. Schenk de saus in een kommetje en laat afkoelen. 
  6. Verdeel de stoofperen over de bordjes en schenk de chocoladesaus eroverheen. Serveer direct. 

Porties

4 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

1 uur en 25 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen