Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Kaas
Yoghurt
Melk
tomaten
olijfolie
Rijst
thee
kefir
Sluiten

Frittata met groene kool, pompoen en champignons

Makkelijke maaltijdfrittata met groene kool, pompoen en champignons. Handig om restjes mee op te maken, zo' n frittata. Eet er een fris slaatje bij met tomaten bijvoorbeeld.

  1. Frittata met groene kool, pompoen en champignons

Ingrediënten

  • 200 g (butternut) pompoen, geschild en in blokjes 
  • 4 el olie kokos, olijf of Remeker ghee naar keuze
  • 1/2 rode ui, in ringen
  • 100 g gesneden groene- of boeren- of spitskool
  • 125 g champignons of portobello paddenstoelen in plakken

  • 0,5 el fijngesneden verse salie of 0,5 tl gedroogde
  • 2,5 el room van koe, soja of andere oorsprong
  • 4 eieren
  • 50 g geraspte belegen kaas (Remeker bijvoorbeeld)

Porties

2 porties

Bereidingstijd

25 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

35 minuten

Bereiding

  1. Bak en stoof de pompoenblokjes gaar in 10 minuutjes. Zet weg en verhit weer wat olie in een pan. 
  2. Fruit de ui en de paddenstoelen totdat alles lichtbruin is en alle vocht verdampt is. 
  3. Voeg de kool toe bak mee totdat het zacht is. 
  4. Klop de eieren los in een grote kom en meng alles, dus ook de room, de salie en de kaas. Laat even staan. 
  5. Verhit nog wat olie in een ovenvaste pan en giet de kom erin leeg. Verdeel de ingrediënten goed over de bodem. Bak de frittata zachtjes, totdat de bovenkant begint te stollen, ongeveer 8 minuten.
  6. Zet de pan tot slot nog 10 minuten in de oven totdat de bovenkant ook gaar is. Je kunt de frittata ook in een ovenschaal of quichevorm in de oven bakken. Doe dit dan 25 minuten op 180°C. Lekker met bockbier-dadel-ui-compote.

Porties

2 porties

Bereidingstijd

25 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

35 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen