Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Kaas
Melk
Yoghurt
tomaten
olijfolie
Rijst
thee
kefir
Sluiten

Curry met koolrabi, zoete bataat en spinazie

Koolrabi kun je goed in stoofpotjes gebruiken. Deze curry is lekker snel klaar. Met wat rijst of naan is het een lekker maaltje. 

  1. Curry met koolrabi, zoete bataat en spinazie

Ingredienten

  • 2 el olie
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 500 gram zoete bataat
  • 400 gram koolrabi
  • 1 gele paprika
  • 3 el currypasta
  • 1 flinke hand spinazie
  • 1 blik (400 g) gehakte tomaten
  • 1 blik (400 gram) kikkererwten
  • 200 ml kokosmelk
  • 50 gram gedroogde abrikozen
  • een handje korianderblaadjes
  • zout en peper naar smaak
  • klein handje geroosterde cashewnoten

Porties

4 porties

Bereidingstijd

35 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

45 minuten

Bereiding

  1. Pel en snipper ui en knoflook. Schil de bataat en de koolrabi en snij in blokjes.
  2. Snij de paprika in stukjes
  3. Fruit ui en knoflook glazig in de olie. Voeg de bataat, koolrabi en paprika toe. 
  4. Bak even, al omscheppend, tot de currypasta goed verdeeld is over de groenten. Voeg dan tomaten en kokosmelk toe en een groentebouillonblokje. 
  5. Smoor alles in een half uurtje gaar en voeg dan de in stukjes gesneden abrikozen toe.
  6. Warm alles goed door.
  7. Serveer met gekookte rijst of naan en wat komkommerzoetzuur.
  8. Garneer met koriander en cashewnoten.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

35 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

45 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen