Heb je affiniteit met de biodynamische visie? Sta je graag in de keuken en heb je enige ervaring met koken voor groepen tussen 30 en 40 gasten? En heb je zin om een paar keer per jaar mee te draaien in het project Biodyneren? Dan is deze cursus wellicht iets voor jou. Wanneer je interesse hebt om als vrijwilliger de kok te assisteren en de gasten te ontvangen? Ook dan ben je van harte welkom op deze cursus.
De Biodynamische vereniging organiseert diners op biodynamische boerderijen om de oogst samen te vieren, de biodynamische visie uit te dragen en de biodynamische kwaliteit te laten proeven. De koks zetten met biodynamische inzichten het werk van de boer voort in de keuken. Dat geeft verrassende gerechten vol levenskracht, voedend voor lichaam, ziel en geest. Vooraf aan de maaltijd krijgen de gasten een rondleiding. Het belang van de samenhang tussen de vele processen op het land wordt zichtbaar. Daarna gaan gasten, boer en kok samen aan tafel en is er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan.
Na drie jaar Biodyneren zijn er 40 boerderijen betrokken bij het project. Vorig jaar hebben er op 22 boerderijen 37 diners plaats gevonden. Met deze cursus worden nieuwe koks en vrijwilligers uitgenodigd om mee te doen met Biodyneren. Tevens biedt deze cursus verdieping aan de koks die al meedraaien. Tijdens deze twee studiedagen krijg je kennis van de biodynamische visie in de keuken, bespreken we de specifieke aspecten van Biodyneren en gaan we samen koken.
Zaterdag 29 maart en zaterdag 5 april
van 11.00 uur tot 21.00 uur
De Stadsboerderij in Almere
Eigen bijdrage: 75,- euro
Voor vrijwilligers is de cursus gratis.
Je bekijkt het volledige programma hier.
De cursus wordt gegeven door Ilse van den Bosch, auteur en docent antroposofie en voeding. Ilse is coördinator en kok bij het project Biodyneren.
Voor meer informatie en opgave: contact@voedsaam.nl of 06-54695395