Van 24 februari t/m 2 maart weer een bijzondere actie met zaadvaste ongewassen Rodelika-wortels! Dit keer van biodynamische boerderij GAOS.
De eiwittransitie. Meer plantaardige eiwitten in ons dieet en een stuk minder dierlijke. Een belangrijke stap op de weg naar minder CO2-uitstoot, een gezondere bodem en meer ruimte voor dier en mens. Maar als je minder vlees en zuivel eet, waar haal je dan je eiwitten vandaan? Uit welke groenten kan je nou eigenlijk de meeste eiwitten halen?
Altijd al zo'n mooie sweater willen hebben met een zaadvaste wortel, een actievoerende tomaat of de verbindende bij?
Kleur, geur, textuur, wel of geen honger; allemaal lichamelijke waarnemingen die vanaf jonge leeftijd bepalen wat we wel of niet in ons mond stoppen. We hebben ze niet voor niets zou je zeggen, maar gebruiken we deze lichamelijke sensaties wel genoeg? Wij zijn benieuwd wat er gebeurt als we mindful eten en écht luisteren naar de signalen van lichaam, hoofd en hart. We vroegen een aantal mensen naar wat eten met aandacht voor hen betekent.
Producten van leveranciers die iets goeds teweeg brengen in de wereld. Waar de missie voorop staat en integriteit hoog in het vaandel. Daar verbindt Odin zich het liefst aan. Sjaal met Verhaal is zo’n leverancier. De naam zegt het al: een bedrijf met een bijzonder verhaal. Een verhaal dat veel verder gaat dan alleen sjalen en dat het verdient om verteld te worden.
Tegenwoordig kom ik de term ‘regeneratief’ steeds vaker tegen. Maar wat zegt het eigenlijk wanneer iets als regeneratief wordt aangemerkt?
Odin neemt een volgende stap in de natuurlijke veredeling van groenten. Daarom deze week een bijzondere actie met heerlijk smaakvolle zaadvaste biodynamische wortels.
Afgelopen maand bezochten Odin-imkers Maria Brinks-Hundscheid, Jaap Akkerman en Bas Strijker, biodynamisch imker Robert Friedrich in Duitsland. Robert gebruikt sinds 2010 een speciaal recept voor bijenvoeding in zijn Demeter gecertificeerde imkerij. De Odin-imkerij zoekt al enige tijd naar een goed en gezond alternatief voor de huidige bijenvoeding, dat ook minimaal 3 maanden houdbaar is. Goede redenen om met de Odin-imkerwerkgroep af te reizen naar het dorpje Berschweiler in Duitsland.
Goed nieuws voor iedereen die zijn boodschappen graag thuis bezorgd wil hebben.
Eten met aandacht. Hoe zit het met regeneratieve landbouw? Eva duikt in het verhaal achter Sjaal met Verhaal. Wetenschap ontdekt kracht biodynamische landbouw. En natuurlijk weer met de lekkerste recepten en de mooiste producten.
“Voor Odin is 2024 een jaar om goed op terug te kijken”, aldus Odin-directeur Merle Koomans van den Dries.
Ook het blauwe bessen-merk PureBlu nemen ze over van Edo en Maria
Verspreid wat warmte en doneer aan de Voedselbank, zodat meer mensen het nieuwe jaar met vers en biologisch eten kunnen beginnen!
Dit jaar maken we jouw kerstdiner nóg specialer met een mooie verzameling makkelijke én indrukwekkende feestgerechten
Hoe wordt de biosector minder afhankelijk van hybride zaadgoed en gentech? Op 15 november organiseerde de ketenwerkgroep biologische zaadvaste veredeling waar Odin deel van uitmaakt een bijeenkomst op de Warmonderhof in Dronten waar zo’n 30 veredelaars, boeren en andere betrokkenen bij elkaar kwamen.
Het zal niemand zijn ontgaan: bijen hebben het moeilijk. Bestrijdingsmiddelen en verlies aan biodiversiteit spelen daarbij een grote rol. Biodynamische (BD) imkers van biologische foodcoop Odin vermoeden dat ook straling van elektromagnetische velden een factor van betekenis kan zijn.
"Intrinsiek gemotiveerd" noemde de jury van de verkiezing van de Sustainable Retailer of the Year ons gisteravond. Mooi dat de jury zag dat wij ons iedere dag vanuit onze kern inzetten voor vitale voeding uit een helende landbouw en een eerlijke keten.
Je winkelmand is leeg.