Sta je soms twijfelend voor het schap en grijp je dan maar naar dezelfde vertrouwde items? Misschien is het tijd om eens iets nieuws te proberen?
Misschien wist je niet dat de meeste groenten, ook de biologische, op een kunstmatige manier veredeld worden. Of dat bijna alle boekweit een afstand van 24.000 kilometer aflegt om hier te komen.
Onlangs heeft Jacqueline de Kool aangegeven Odin Foodcoop deze zomer na een periode van 6 jaar te gaan verlaten. De reden van haar vertrek ligt in de persoonlijke sfeer. Jacqueline is zowel bestuurslid van de coöperatie als commercieel directeur van Odin International, de holding waar alle bedrijfsonderdelen van Odin onder vallen. Met ingang van 1 september a.s. komen Sepha Smit en Wouter Wezenbeek het directieteam versterken.
Zonnig de zomer in met de lekkerste recepten, smakelijk!
Van 19 - 25 mei in de aanbieding: zaadvaste radijs! "Zaadvast is het beste voor de toekomst” vindt Siete Neef van het biologische glastuinbouwbedrijf Be-leaf. “Ik zou het mooi vinden om alles zaadvast te telen."
Doneer voor een video en steun de ontwikkeling van Demeter-textiel!
Hoe lekker is het om jezelf te verwennen met een goede zeep? Daarvoor is het dan fijn om een mooi en natuurlijk product te gebruiken. Zoals de prachtige en ambachtelijke zeep van Botma en van Bennekom. Maar wist je dat je zeep ook makkelijk zelf kunt maken? En dat het een heel leuk en creatief proces is? Rianne Botma vertelt er meer over.
Waan jezelf op een Grieks eiland met deze olijfolie van Epikouros.
Wat als je de wereld zou bekijken door de ogen van een bij? In deze inspirerende podcastserie neemt hommelkoningin Sonne Copijn (Bee Foundation) je mee op reis, samen met bijenvriendin en schrijver Nanne van der Leer (oprichtster van liefleven).
Op een zonovergoten middag wandel ik met Sonne Copijn door de tuin naar de bijen van de Bee Foundation in Groenekan. De plek ademt geschiedenis: bijna 150 jaar oud, al vijf generaties in haar familie, doordrenkt met de ziel van de bijen. Sonne, ook wel de ‘Hommelkoningin van Nederland’ genoemd, straalt als ze over haar gevleugelde metgezellen praat. Hoe begon haar liefde voor bijen, en wat kunnen wij van hen leren?
Hoe staat het ervoor met PFAS bij onze biologische en biodynamische pluimveehouders?
Liefde voor bijen is liefde voor de natuur. We nodigen je uit om opnieuw te kijken, te luisteren en te voelen. Want wie zich verdiept in de bijen, ontdekt een verborgen wereld vol wijsheid en wonderen – en die wereld is dichterbij dan je denkt!
Het drinken van rauwe gefermenteerde zuivelproducten heeft volgens Raw Milk Company veel gezondheidsvoordelen. Ze hebben daarom een stichting opgericht die onderzoek moet financieren naar de gezondheidseffecten van rauwe gefermenteerde zuivelproducten. Jouw bijdrage is van harte welkom!
Hommelkoningin Sonne Copijn neemt je mee in de wereld van de bijen. Laat je inspireren door het boodschappenlijstje van anderen. Ontdek de creatieve kracht van zelf zeep maken. Odin gaat terug naar de wortel(s): eerlijke verdeling en lokale teelt!
Een duurzame en verantwoorde visserij, kan dat?
Onlangs is de prijs van de Groengilde Broederhaan flink omhoog gegaan. Deze verhoging heeft een relatie met de prijsverhoging waar onze biodynamische pluimveehouders om hebben gevraagd. We leggen uit hoe dat zit.
Honingbijen wonen van nature in boomholten. Dus hoe fantastisch is het wanneer je een workshop boomimkeren krijgt van een echte Poolse boomimker!
Je winkelmand is leeg.