Nederland is een echt zuivelland. Ons land kent veel melkboeren en hun melkproducten worden de hele wereld over gevlogen. Maar de Raw Milk Company pakt het net wat anders aan: als enige in Nederland maken zij heerlijke en pure zuivelproducten van lokale rauwe melk.
In Noordoost-Twente vind je de familie Mulder, die naast de Raw Milk Company ook een eigen boerderijwinkel hebben. In 1982 namen André en Tonny Mulder de boerderij over van de ouders van André en vanaf 2013 richtten zij zich volledig op het maken van biologische producten van rauwe melk. Hun jongste zoon Koen Mulder ontwikkelt nieuwe producten. Naast onder meer RauwPower yoghurt en hangop maken ze ook onbekendere producten zoals koebietcha (mengsel van kefirwei met rode bietensap en een vleugje gember met citroen) en kefir. De laatstgenoemde is een gefermenteerde melkdrank gemaakt met melkzuurbacteriën en gisten. Lekker voor door de smoothie bijvoorbeeld!
De familie Mulder hoort vaak van klanten dat hun zuivel werkt tegen aandoeningen als eczeem, allergieën, immuniteits- en darmproblemen. Kefir bevat bijvoorbeeld veel probiotica, wat volgens de familie bij met name darmproblemen kan helpen. Rauwe melk mag in Nederland niet in de supermarkt verkocht worden, vanwege het vermeende risico op bacteriën als salmonella en listeria. De RauwPower-producten bestaan echter uit gefermenteerde en dus bewerkte zuivel met een pH-waarde van 4,5. Volgens Raw Milk Company kunnen de ziekmakende bacteriën daarom niet overleven in de RauwPower-producten en zijn er steeds meer mensen die de voorkeur geven aan de rauwmelkse producten.
De RauwPower producten van de Raw Milk Company worden gemaakt met melk van boeren in de buurt. Hierdoor zorgt het bedrijf dat er zo min mogelijk verkeersbewegingen zijn en is de rauwe melk die ze gebruiken verser dan vers. Ook krijgen de koeien die de melk leveren een grasdieet zonder soja, maïs en tarwe, waardoor de melk veel omega 3-vetzuren bevat. Het lokale gras zorgt ervoor dat de dieren voedsel krijgen met een lage klimaatvoetafdruk. En last but not least: zoals het hoort op een biologische boerderij wordt er bij de melkkoeien géén gebruik gemaakt van antibiotica. Goed en (h)eerlijk voor mens, dier en natuur.