In het voorjaar van 2020 lanceerde Odin een aantal biologische basisproducten in samenwerking met LandGoed. Van siropen en diksappen tot koffiemelk en oliën. Eind januari 2021 voegt Odin hier drie heerlijke soorten ontbijtkoek aan toe: gemberkoek, honingkoek rogge en ontbijtkoek.
LandGoed is te herkennen aan het logo met een oereik. Deze boom staat symbool voor de zuurstofkringloop. Daar zijn we als mens van afhankelijk en moeten we dus zuinig op zijn. De oereik is ook een stoere verschijning in het landschap en vaak een vertrouwd herkenningspunt. Gezonde oereiken hebben stormen doorstaan en droge zomers overleefd. Ze hebben de wereld om zich heen zien veranderen. En ze bieden schaduw en beschutting voor vee en een veilig thuis voor allerlei insecten, vogels en andere diertjes. Dat beeld past wat ons betreft heel goed bij de producten van LandGoed. Ze zijn betrouwbaar van kwaliteit en komen uit een vruchtbare landbouw waarin aandacht is voor bodem en biodiversiteit.
Alle LandGoed producten zijn 100% biologisch gecertificeerd, komen uit een eerlijke voedselketen en zijn bovendien aantrekkelijk geprijsd. Samen met LandGoed controleren we elke schakel in de keten zelf zodat we precies weten waar de grondstoffen vandaan komen. Zodat we kunnen blijven waarborgen dat jij weet wat je eet.
De laatste jaren is er best veel veranderd in de biologische winkel sector. Zo sloot een grote groothandel in biologische droogwaren afgelopen jaar de deuren en daarmee verdwenen er ineens een aantal bekende basismerken uit de winkelschappen. Een basismerk als LandGoed vult dit gat op en biedt een steady en betrouwbaar biologisch gecertificeerd assortiment tegen een aantrekkelijke prijs. Hoe die prijs tot stand komt? Uitgangspunt is dat alle betrokkenen in de keten een reële vergoeding ontvangen en dat er geen concessies gedaan worden t.a.v. milieu en dierenwelzijn. Door samenwerking met andere groothandels in Nederland kan LandGoed grotere volumes laten produceren en dat is gunstig voor de prijs die jij betaalt aan de kassa.
De LandGoed ontbijtkoeken worden op ambachtelijk wijze in Nederland gebakken. De bakkers zorgen ervoor dat het deeg voldoende rust krijgt en de zorgvuldig gekozen biologische ingrediënten worden als vanouds gemengd met een mixer in de deegkuip zodat ze kunnen bijsturen als dat nodig is. Zo krijgen de koeken de juiste smaak en een smeuïge en zachte structuur. Bovendien worden de koeken op de juiste tijd verpakt, zodat ze zo vers mogelijk blijven. Kortom: ontbijtkoeken met de kwaliteit van de warme bakker!
Ontbijtkoek is heerlijk bij ontbijt, lunch of als tussendoortje, maar ook heel lekker in een winterse stoofschotel of in een toetje met ijs.