De wijngaarden staan weer in bloei op het bekende Spaanse wijngoed Dominio de Punctum. Het jonge wijnhuis is opgericht in 2005 en produceert sindsdien prijswinnende biodynamische wijnen, waaronder de Rosado, Tierra de Castilla vegan rosé.
De Rosado rosé is gemaakt van Bobal- en Tempranillodruiven. Bij Dominio de Punctum plukken ze hun druiven ‘s nachts waardoor ze bij het verwerken de ideale temperatuur hebben. Om het aroma en het karakter van de wijn zo goed mogelijk te waarborgen, wordt de wijn met zorg gefilterd. De wijn heeft een mooie frambozenrode kleur en een bouquet van rode kersen. De Grote Hamersma noemt het met recht een zogeheten vrolijke fruitvriend: ‘Aardbeien hangen de kersenslingers op. Frambozensnoepjes en een bessenbedoening. Goed koelen en het verfrist ook nog.’
Net als alle andere wijnen van Dominio de Punctum is ook de Rosado rosé veganistisch. Bij gangbare wijnen worden er dierlijke producten zoals vislijm, gelatine of caseïne-eiwit gebruikt om de troebele wijn na het gisten helder te maken. Een vegan-wijn wordt echter helder gemaakt zonder middelen die een dierlijke oorsprong hebben. Dit kan op verschillende manieren. Door het verlagen van de temperatuur van de wijn of deze door ijskoude buizen te pompen wordt de wijn ook helder. Een andere manier is het gebruik van bentoniet. Dit is een kleisoort die ervoor zorgt dat onder andere eiwitten neerslaan.
De Rosado rosé van Dominio de Punctum is exclusief verkrijgbaar op Odin.nl.