Van de vraag naar pasta to go in een familierestaurant, naar een gevestigde naam in de pasta-industrie: het Duitse pastamerk D’Angelo heeft een originele geschiedenis.
Bij het Italiaanse restaurant Via Veneto in het Duitse Saarlouis kregen eigenaar Giovanni d’Angelo en zijn moeder Luigia d’Angelo in de jaren ’80 regelmatig de vraag van klanten of ze de heerlijke gevulde pasta ook thuis konden eten. Voor Giovanni d’Angelo reden genoeg om te experimenteren met gevulde pasta’s die klanten zelf konden makkelijk konden bereiden. In die tijd was er echter weinig ruimte in winkels voor gekoelde producten en daarom kregen noodzakelijke producten zoals melk, boter en kaas voorrang op items die minder vaak verkocht werden, zoals pasta. Giovanni stond dus voor een uitdaging: pasta maken die ook buiten de koelkast lang houdbaar zou zijn. En zo ontstond de eerste houdbare gevulde pasta.
Doordat de klimaatbeweging steeds meer vorm begon te krijgen in de jaren ’80 en er meer aandacht kwam voor kwaliteit boven kwantiteit, heeft D’Angelo altijd al producten geproduceerd met biologische ingrediënten. De tortellini, cappelletti en ravioli zijn bijvoorbeeld allemaal gevuld met heerlijke ingrediënten, het liefst van lokale boeren. Daarnaast is er veel aandacht voor een duurzaam proces binnen het bedrijf en zijn alle pasta’s vegetarisch. Hoewel Giovanni helaas het succes van zijn pastamerk niet meer heeft kunnen meemaken – hij overleed enkele jaren geleden – wordt de pasta inmiddels in veel Europese landen verkocht.
Ook zin in de echte Italiaanse pasta’s van D’Angelo? Je vindt de smaken rooktofu, spinazie, mozzarella en eekhoorntjesbrood in de Odin winkels en op Odin.nl.