Van de Oorsprong, opgericht door Koos Boertjens, wil gezond en biologisch eten makkelijk maken voor iedereen. Dat doen ze door quiches, soepen en kant-en-klaar maaltijden te maken. Met verse ingrediënten van leveranciers die ze persoonlijk kennen en waar ze een sterke band mee hebben. Ook kiezen ze voor biologische ingrediënten van zoveel mogelijk uit de buurt.
Uit eigen keuken
Alle maaltijden worden door eigen koks ambachtelijk klaargemaakt. Door de versheid van vooral lokale ingrediënten, de liefde voor smaak proef je het verschil.
Ze verrassen jou graag met smaken uit de hele wereld. Zo vind je in hun assortiment Koerdische linzensoep, de vegan spinazie, rode paprika en kastanjechampignons quiche of de classic Franse Quiche Lorraine. Waarom hun Quiche Lorraine overigens een heerlijke rokerige smaak heeft? Dat komt omdat ze spek roken in hun eigen keuken. Het proces van zelf spek roken vergt veel tijd en aandacht, waardoor alle smaken het best tot z’n recht komen.
Naast het gebruik van verse biologische ingrediënten zijn ze zo ingericht dat voedselverspilling zoveel mogelijk wordt voorkomen en verminderd. Zo maken ze hun Quiche Trois Fromages van wisselende soorten kaas. En verwerken ze de restpartijen van Bastiaansen kaas in deze quiche om foodwaste tegen te gaan. Voedzame, biologische producten, zonder toevoegingen, lekker én porties op maat, dus ook daarin geen verspilling. Verder bieden ze kansen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Want bij eerlijke producten horen eerlijke kansen voor iedereen. Daarnaast zijn de verpakkingen gemaakt van gerecyclede petflessen en werken ze aan 100% composteerbare verpakking.
Eerlijke producten en eerlijke kansen betekent ook eerlijke handel. Zo bieden ze hun partners een transparante, eerlijke prijs voor hun producten of diensten. Voor Van de Oorsprong is dat dé essentie van eerlijk ondernemerschap. In een transparant overleg elkaar de handel gunnen, inclusief de verdienste. Dit leidt veelal tot langdurige samenwerking die bijdraagt aan welvaart van alle partijen. Veel gezamenlijke idealen dus en daarom werken we bij Odin ook graag met hen samen.