YAYA Kombucha is ontstaan uit het idee om een verfrissende dorstlesser te maken met 100% echte ingrediënten en een wilde fermentatie als conserveringsmiddel. “De natuur haar werk laten doen is magisch.”'
Eind 2016 werd YAYA Kombucha officieel opgericht. Daar ging wel een heel proces van proberen, fermenteren en optimaliseren aan vooraf. Tom en Charlotte begonnen in 2013 met het maken van hun eigen kombucha vanuit huis in Amsterdam. In 2015 besloten ze te starten met het commercieel brouwen van kombucha en werd er een logeerkamer vrijgemaakt voor hun thuisbrouwerij. Hier begon het onderzoek en de smaakontwikkeling van YAYA Kombucha. Na een jaar, en vele proeverijen, kwamen enthousiaste reacties: mensen zijn gek op kombucha! Begin 2017 was de eerste YAYA Kombucha brouwerij volledig operationeel.
Intussen heeft YAYA Kombucha de Amsterdamse Houthavens als thuisbasis. Ze doen het liefst alles in eigen beheer: ze hebben hun eigen unieke kombucha-brouwinstallatie, fermentatieruimte en een vollediggeautomatiseerde bottellijn. Tom en Charlotte hebben maar één doel: de lekkerste kombucha van Europa maken. Tom: “We willen iets maken dat uniek is in smaak, verfrissend en met de perfecte zoet-zuur balans.”
YAYA Kombucha is een authentiek gebrouwen, ongepasteuriseerd product, gemaakt met 100% biologische en echte ingrediënten zoals losse theebladeren en koudgeperste sappen.