Al 40 jaar biologisch. Het zit in ons DNA. Maar wat drijft andere mensen om te kiezen voor biologisch? Dit keer: Josefien van Marlen, 32 jaar, Extinction Rebellion.
"Mijn ouders waren vroeger beiden werkzaam in de biologische levensmiddelensector en mijn vader nog steeds, dus daar kreeg ik het al van mee. In mijn studietijd heb ik een poos niet biologisch gegeten, dat had vooral met geld te maken. Nu zie ik dat de biologische sector oplossingen kan bieden voor de klimaatcrisis. Ik realiseerde me dat ik mijn CO2-uitstoot kan verminderen en duurzamere keuzes kan maken in de producten en het eten dat ik koop. Toen ik leerde over hoe landbouw en de voedings- en bio-industrie bijdragen aan de klimaatcrisis, werd biologisch eten logisch voor mij. Het is een probleem dat de rekening voor de klimaatschade van de gangbare landbouw nu indirect door de samenleving wordt betaald. Ik vind daarom dat juist biologisch eten goedkoper zou moeten zijn voor consumenten, niet duurder."