Al 40 jaar biologisch. Het zit in ons DNA. Maar wat drijft andere mensen om te kiezen voor biologisch? Dit keer: Wiek Huibers & Britt ten Bergen, 26 & 25 jaar, co-auteurs kookboek ‘Plant – The Vegan Student'.
Wiek: "Ik ben opgevoed door ouders die vegetarisch eten en de nadruk legden op biologisch. Toen ik ging studeren ben ik mij daar tegen af gaan zetten, ik had zoiets van: ik wil het lekker zelf bepalen. Ik kwam echter al snel tot de conclusie dat de manier van mijn ouders eigenlijk ook voor mij de goede manier is. Ik ben toen op zoek gegaan naar een manier van eten die goed bij mij paste, maar ook bij mijn studentenbudget. Biologisch is daardoor bij mij nog niet de standaard, maar ik heb de eerste stap gezet door naar mijn eetpatroon te kijken en bepaalde categorieën aan te passen. Zo eet ik bijvoorbeeld volledig plantaardig en maak ik daardoor ook al impact."
Britt: "Dat was voor mij ook heel belangrijk. Ik vond het altijd al leuk om te koken en ben een maand als try-out meer veganistische gerechten gaan maken, zodat ik nieuwe dingen uit kon proberen. Het grote voordeel daarbij was dat het naast lekker, ook nog eens goed is voor het milieu, dierenwelzijn en mijn gezondheid. Ik spring met veel meer energie uit bed! Het bleek wel lastig om veganistische recepten te vinden die ook voor studenten geschikt zijn, dus hebben we een kookboek geschreven vol betaalbare, makkelijke en snelle gerechten. Zo kan iedereen met elk budget genieten van vegan eten!"