Op kwekerij Frank de Koning worden elk jaar biodynamische rode puntpaprika’s met de hand geoogst. De puntpaprika's zijn heerlijk zoet en smaakvol.
Frank de Koning: “Onze paprika’s worden in de volle grond geteeld en toegedekt met humusrijke compost. Dit doet de groei en kwaliteit van het gewas goed. Onze paprikaplanten zijn geselecteerd op plantweerbaarheid zodat de plant beter tegen ziekte en plagen kan. Als er dan toch plagen zijn dan gaan wij daar op een natuurlijke manier mee om zoals met speciale sluipwespen en roofmijten. Wij zijn ook energiezuinig in de teelt door gebruik te maken van isolatieschermen boven het gewas.”
Met een puntpaprika kun je in de keuken alle kanten op. Vers gesneden in een salade of gebakken in gerechten als lasagne en paprika gevuld met couscous. Ook is de paprika op basis van zijn natuurlijke suikergehalte en dunne schil, een lekker tussendoortje.
Zelf van deze paprika genieten? Bestel 'm direct online of haast je naar de dichtstbijzijnde Odin winkel.