Bierbrood met broodbier! Veel beter wordt het niet. Brood kun je natuurlijk bakken met bier. Dus ook met bier dat is gemaakt van brood! Zoals Panem-bier dat, is gemaakt van overgebleven brood. Dat is nog eens recyclen!
Ingrediënten voor 8 kleine pita’s:
- 400 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- 2 tl honing
- 250 ml Panem-broodbier of weizenbier
- een gekookt bietje
- 1 tl zout
- 1 tl karwijzaad
- een paar takjes verse rozemarijn
Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de gezeefde bloem goed met het bakpoeder, voeg de rest van de ingrediënten toe. Kneed kort tot een deegje, voeg nog wat bloem toe als het te nat is en nog wat bier als het te droog is. Vorm 8 bolletjes zo groot als een pingpongbal en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk ze plat. Schuif ze in de oven en bak een half uur voor knapperige broodjes en iets korter voor zachtere.
"Dit is zó makkelijk om te maken en toch de show mee te stelen, je moet het echt eens proberen! Ik heb ze voor de lol roze gemaakt met rode bietjes. Je kunt zelf lekker variëren met toevoegingen. Knoflook en kaas bijvoorbeeld of veel verse kruiden. Als je de broodjes net uit de oven haalt zijn ze heerlijk met kruidenboter. Of bij een tajine en dan serveren met hummus en tzatziki bijvoorbeeld."
Janneke Meijer