Zonnepanelen. Boven de kassa van onze winkel in Alkmaar hangt de meter met de opbrengst van de panelen op het dak. Maar we doen nog veel meer om verspilling van grondstoffen te voorkomen.
Sommige van onze winkels doen extra dingen tegen verspilling van levensmiddelen. De meeste van onze winkels in Amsterdam zijn bijvoorbeeld aangesloten bij ‘Too Good To Go’. In Arnhem worden overgebleven groenten en fruit gebruikt door restaurants. In onze winkel in Alkmaar gaat een deel van de weggegooide voedingsmiddelen naar dieren van het Ekodorp. De Voedselbank Rivierenland haalt producten op bij ons distributiecentrum in Geldermalsen, die anders zouden worden weggegooid. Het gaat hier om producten waar niets mis mee is, maar waarvan we bijvoorbeeld een te grote voorraad hebben of waarvan de houdbaarheidsdatum binnen een bepaalde tijd gaat verlopen.
David Egelmeers (hoofd marketing & communicatie Odin): “We streven natuurlijk naar ‘no waste’. Maar de 1e stap daar naartoe is low waste. Wij willen klanten die minder verpakkingen willen op een realistische manier helpen met onze Low Waste-producten. In onze winkels zelf zijn (bijna) alle groenten, fruit en brood ook los verkrijgbaar. Dus klanten kunnen die al verpakkingsloos kopen. Met onze Low Waste-producten willen we het voor iedereen makkelijker maken levensmiddelen mee te nemen en te bewaren.”
Lees hier meer.