Het boek en de documentaireserie Food for Thought is ontstaan in juli 2018. Zeven studenten verbleven twee weken lang op een boerderij in Marly-sous-Issy, Frankrijk, in gezelschap van zeven filosofen. Samen voedden zij lichaam, ziel en geest met inzichten uit verschillende filosofische en religieuze tradities, met chi kung-oefeningen, shiatsumassages en gerechten uit de wereldkeuken. De gesprekken die zij
voerden en de gerechten die zij kookten vormen de ingrediënten van Food for Thought.
De buitengewone kookkunsten van Gilbert Kolff (www.fondrotterdam.nl) hebben ertoe bijgedragen dat Food for Thought niet alleen geestelijk, maar ook culinair een verrijkende ervaring is. De hoofdlijnen van de recepten werden aangeleverd door de aanwezige filosofen, maar zijn door Gilbert gerealiseerd.
De documentaireserie Food for Thought wordt in 2019 door KRO-NCRV uitgezonden op NPO2. Vanaf 26 mei 7 zondagen om 15.45.
Beelden van de opnames, met gesprekken die een verdere aanvulling vormen op de inhoud van dit boek, zijn online op www.food4thought.community te vinden.