Aansluitend op de documentaire en het boek Food for Thought organiseren wij samen met KRONCRV, FONDrottterdam en Viewpoint Productions filosofische diners. Op 7 bijzondere locaties ga je aan de hand van 7 thema’s in gesprek met filosofen en met elkaar. We praten over de manier waarop wij eten produceren en de gevolgen daarvan. De thema’s variëren van hoe we omgaan met dieren tot patenten op zaad, en van gezondheid tot ecosystemen.
1e diner 14 september
Het 1e diner is bij Odin boerderij De Beersche Hoeve, prachtig gelegen in Brabant, tussen eikenbossen en kleine beekjes. Op deze biodynamische boerderij worden groenten geteeld, groentezaden vermeerderd en nieuwe vrije groenterassen ontwikkeld. De centrale vraag van dit diner is ‘Bepaal jij zelf nog wel wat je eet?’
Filosoof
Johan van de Gronden leidt het gesprek aan tafel. Johan is filosoof, schrijver (Wijsgeer in het Wild: essays over mens en natuur), directievoorzitter KWF Kankerbestrijding en voormalig directeur van het Nederlandse Wereld Natuur Fonds (WNF).
Jouw keuzes bepalen hoe de wereld eruit ziet
Wij geloven dat je met elke euro die je uitgeeft aan boodschappen een keuze maakt. En mede bepaalt hoe de wereld eruit ziet. Het is belangrijk dat we begrijpen wat de consequenties zijn van onze keuzes.
Food for Thought
Food for Thought is een initiatief van Viewpoint Productions in co-productie met KRONCRV. Valérie: “Goed met je eten omgaan, daar tijd en aandacht aan besteden met elkaar, is een van de uitgangspunten van het project. Gilbert Kolff is als chef verbonden aan de serie, hij is eigenaar van FONDrotterdam. Gilbert vertelt graag welke verhalen schuil gaan achter het eten op je bord. Hij ontwikkelt zijn gerechten met veel aandacht voor detail, inventiviteit en ambacht en volgt altijd zijn intuïtie en het ritme van de seizoenen. Wat ik mooi vind aan Odin is dat ik daar ook die liefde zie.”
Tot nu toe geplande data:
Bepaal je zelf nog wel wat je eet?
Zaterdag 14 september 2019
De Beersche Hoeve, Oostelbeers
Heel Nederland biologisch en plantaardig?
Zaterdag 12 oktober 2019 (vol)
Botanische Tuinen, Utrecht
De kip, het ei of allebei?
Zaterdag 2 november 2019
De Lankerenhof, Voorthuizen
Hoe ziet een transparante voedselketen er uit?
Zaterdag 16 november 2019
Distributiecentrum Odin, Geldermalsen