"Dit is echt een reep gesmolten pure chocolade in een pot. Helemaal geweldig! Ik was al langer op zoek naar een vervanger voor de Nutella, en die heb ik nu gevonden."
Voor de Wereld van Morgen testte chocoladepasta's die gemaakt zijn zonder palmolie, palmvet of palmstearine. De klassieke Nocciolata kwam als beste uit de test. Niet geheel toevallig verkopen wij deze ook...
Quotes van het testpanel
"Dit is zo’n potje waarvan je denkt dat iemand het speciaal uit een Italiaans dorpje heeft gehaald. En in dat dorpje hebben ze een geheim recept wat alleen de dorpsoudste kent. Deze zet je op tafel als je vrienden op bezoek hebt."
"Kan zo dat hele potje leeg lepelen."
"Dit is echt een reep gesmolten pure chocolade in een pot. Helemaal geweldig! Ik was al langer op zoek naar een vervanger voor de Nutella, en die heb ik nu gevonden."
Meer dan biologisch
Het Italiaanse familiebedrijf Rigoni di Asiago, het bedrijf achter deze chocoladepasta, gebruikt niet alleen biologische ingrediënten, maar is ook op andere manieren duurzaam. Ze streven ernaar de smaken van het verleden te behouden, de natuur te respecteren en een sterke relatie te onderhouden met de lokale regio en tradities. En dat al honderd jaar.
Verder recyclen ze het water dat nodig is voor de productie van fruitbeleg en honing wat ze ook maken. Ze hebben bijenkasten op verschillende landgoederen. Zonnepanelen zorgen voor energie in de fabriek, het distributiecentrum en de kantoren. In 2018 werd Andrea Rigoni in Italië door Ernst & Young tot duurzame ondernemer van het jaar benoemd. Lees hier meer over dit bijzondere bedrijf.