‘Het verbeteren van de wereld begint bij jezelf.’ Dat zei mijn vader jaren voordat hij mij terugriep van een ietwat te activistisch bestaan. In mijn keuze om meer in liefde te leven liet ik oude gewoontes achter, opende een nieuwe wereld zich en besloot ik ook mijn vrienden uit het dierenrijk te eren in plaats van te eten.
Emanuelle Vos
Influencer Emanuelle eet al jaren 100% plantaardig. Emanuelle wil dan ook anderen inspireren meer plantaardig te eten en duurzaam te leven. Ook wil ze laten zien dat dit niet ingewikkeld is. Ze is DJ en moeder van een dochter. Naast haar werk studeert ze nog. Ze zit in haar 3e jaar kruidengeneeskunde. We vroegen haar naar haar keus om plantaardig te eten.
‘Het verbeteren van de wereld begint bij jezelf.’ Dat zei mijn vader jaren voordat hij mij terugriep van een ietwat te activistisch bestaan. In mijn keuze om meer in liefde te leven liet ik oude gewoontes achter, opende een nieuwe wereld zich en besloot ik ook mijn vrienden uit het dierenrijk te eren in plaats van te eten.
Het begon bij mij met een duidelijk tegenstaand gevoel tijdens het eten van een stukje vlees dat ik niet door gekauwd kreeg. Het klopte simpelweg niet meer, maar om dit beter uit te leggen aan de mensen in mijn omgeving zocht ik naar bevestiging in informatie over de vee-industrie. Het leed van de dieren in de intensieve veehouderij en zuivel-industrie vind ik het meest pijnlijk. Een aanpak waar ik met compassie voor mijn leefomgeving, inclusief mensen en dieren, niet voor wil kiezen. Ik kies voor plantaardige voeding omdat ik hiermee deze gruwelijke behandeling van dieren ontmoedig en zo een goed aantal dierenlevens kan redden. Ik let hierbij ook op bij huidverzorgings-, schoonmaak- en kledingproducten.
In mijn ogen heeft de veehouderij een belastende impact op onze aarde en mis ik hierin de harmonie. Een groene omgeving met een geweldige biodiversiteit laat mijn hart een sprongetje maken en ik wil niet dat dit wordt opgegeven voor landbouw of andere doeleinden. Ik hoop dat we de negatieve effecten kunnen terugbrengen door aanpassingen in de massa industrieën én door onze eigen consumptie. Het graan dat nu wordt verbouwd om vee te voeden, wil ik bijvoorbeeld liever gebruiken om mensen te voeden die honger leiden.
Het plantenrijk zit vol kleur en vorm, dat vind ik prachtig en ook op mijn bord. Voor mij zijn de verse groenten, noten, kruiden en vruchten het levende voedsel dat ons sterk maakt. Ik vind het fantastisch om met plantaardige eiwitbronnen romige sauzen te maken en te experimenteren met smaak en structuur. Ik hoop juist te laten zien dat het helemaal niet ingewikkeld is. Er is oneindig veel mogelijk!