Iedere week test de redactie van De Telegraaf een supermarktproduct. Deze keer tijd om de verschillende soorten en merken ketchup eens onder de loep te nemen. Met de woorden ‘klassiek’, ‘lekker langzaam’, ‘iets rokerig’ en ‘lekker geconcentreerd’ kwam de biologische La Bio Idea ketchup als beste uit de test. Niet zo gek, vinden wij.
La Bio Idea wordt al jaren op Sicilië gemaakt van de beste zongerijpte biologische tomaten. Hier zorgt de mediterrane zon samen met de zeewind voor het perfecte microklimaat voor de tomatenteelt. Zo ontstaan de lekkerste tomaten, ook wel bekend onder de naam ‘het rode goud’.
In deze streek werkt La Bio Idea al bijna 30 jaar samen met de familie Simonetti. Ze werken alleen met medewerkers die officieel op de loonlijst staan en vaak al jaren in dienst zijn. De Italiaanse arbeids- en immigratie wetgeving wordt hierbij 100% nageleefd.
Als eerste in Italië begon dit familiebedrijf La Bio Idea met het verwerken van uitsluitend biologische tomaten. De tomaten worden geteeld op de rood en groen gekleurde velden rondom de fabriek door boeren die al generaties lang zaken doen. In juli worden de tomaten geoogst en direct naar de fabriek gebracht. Binnen 24 uur worden ze verwerkt tot een van La Bio Idea’s producten, zoals pesto rosso of passata di pomodori. Proef de passie en de zon terug in deze heerlijke ketchup classico. Natuurlijk hebben wij deze nummer 1 ook bij Odin.
Lees de volledige test 'deze ketchup smaakt het beste'.