Voor de Demeter boerenkaas van boerderij Noorderlicht wordt alleen gewerkt met Blaarkopkoeien met hoorns. Blaarkoppen zijn koeien van een oud Hollands ras met een kenmerkend uiterlijk. Deze koeien zorgen voor karaktervolle melk en dat proef je terug in de kaas...
De kaas wordt gemaakt door Maria en Kees van Gaalen met een rijke traditie in het kaasmaken. De omgeving, de bloemrijke wilde weiden van de Alblasserwaard, zorgen voor een typisch eigen karakter van de kaas. Om een kaas van topkwaliteit te maken moet alles kloppen: het beste voer op basis van kruidige weilanden, gezonde en goed verzorgde koeien en het vakmanschap om van de rauwe melk een smakelijke kaas te maken.
Biodynamisch wil zeggen dat er, net als bij biologisch, geen kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt worden. Maar ook wordt er extra zorg besteed aan de koeien. Ze worden zoveel mogelijk in hun waarde gelaten wat onder andere betekent dat ze hun hoorns mogen behouden. De kaas blijft puur natuur, zonder onnodige of kunstmatige toevoegingen bij de kaasbereiding. Extra genieten dus...