De mozzarella’s en ricotta kaasjes van coöperatie Brimi uit Italië zijn om van te smullen. Wat is het geheim? De melk die Brimi gebruikt is 'het witte goud' van koeien die grazen in de Zuid-Tiroolse bergen.
De 1.250 Zuid-Tiroolse boeren werken dag in dag uit om de oude traditie van de berglandbouw in stand te houden en Brimi te voorzien van romige bergmelk. Dagelijks wordt de rauwe melk verwerkt om maximale productkwaliteit te garanderen met respect voor de natuur. Dat wat sommige mensen gewoon melk noemen, is zoveel meer voor Brimi en haar boeren. Het is hun witgoud en zo puur als de natuur waarin het is geboren. In het hooggebergte van Zuid-Tirol bevinden zich kleine boerderijen waar vee met passie wordt verzorgd, in kleine aantallen en onder volledig natuurlijke omstandigheden.
De eerlijke melkprijs voor de leden van coöperatie Brimi zorgt ervoor dat de Zuid-Tiroolse melkveehoudersfamilies hun tradities kunnen voortzetten. Aandacht voor mens en dier komt als vanzelf voor Brimi. Een prettige werkomgeving is vanzelfsprekend, net als extra aandacht voor fysieke activiteiten om een gezonde levensstijl te promoten.
Van voer tot dierenwelzijn, van het ophalen van melk bij de aangesloten boeren tot de verwerking van verse kaasproducten. Brimi kent elke schakel van de productieketen. Veel specialiteiten komen rechtstreeks uit het hart van de Tiroolse bergen. Van weiden tot voer en verwerking van melk, er is geen spoor van iets dat genetisch is gewijzigd. Topkwaliteit en zorgvuldigheid. Dat is Brimi.