Aan de basis van het Amsterdamse Happy Coco staat de Koningkokosnoot Thembil. Dit is een diep oranje kokosnoot met een zoete en verfrissende smaak. Deze kokosnoot groeit op het prachtige eiland Sri Lanka en is onder andere de bron van Happy Coco’s plantaardige yoghurts die 100% vegan, lactose- en glutenvrij zijn.
Tijdens hun vele reizen in Azië kwamen de oprichters steeds weer een mooi moment tegen. Een oude houten kar met een stapel kokosnoten en een vriendelijke verkoper van vers kokossap. Een moment van pure vreugde. De visie van Hapy Coco is daar geboren. Om dit moment van vreugde en deze geweldige en verfrissende smaak dichter bij huis te brengen ontstond het idee en de naam Happy Coco.
Daarna begon de zoektocht naar de beste smaak. Smaken van verschillende landen en regio's werden vergeleken. Sommige waren te zoet, andere te oud of te zuur. Ze zochten naar een kokosnoot die een beetje zoet smaakt, maar tegelijkertijd fris en verrassend. Na een uitgebreide zoektocht kwamen ze terecht bij de King Coconut uit Sri Lanka. Op het juiste moment geplukt, hebben deze noten de perfecte balans tussen zoetheid en smaak.
Het sap uit deze kokosnoot is wat Happy Coco betreft zoals deze hoort te zijn. Verder zijn het kokosnoten die niet alleen een vreugde zijn voor onze smaakpapillen, maar ook voor ons gezonde verstand. Simpelweg omdat ze onder natuurlijke omstandigheden zijn geteeld, geoogst en bereid. Happy Coco is een merk dat staat voor hun liefde voor kokosnoten. Voor een merk dat gemaakt is met een hoofd en een hart...
De kokosnoten groeien in een gezonde omgeving. Happy Coco promoot biodiversiteit, om zo een natuurlijk evenwicht van het ecosysteem van de wereld te creëren. Ze promoten bostuinen, waarin veel producten in harmonie naast elkaar worden geteeld en waardoor monocultuur en bodemerosie worden voorkomen. In de landbouw spreekt men van biodiversiteit wanneer het verbouwen van gewassen de verscheidenheid aan andere planten en bomen die een gezond ecosysteem vormen niet verstoort. In Sri Lanka ondersteunt Happy Coco een bostuinconcept die hun kokosproducent heeft ontwikkeld.
Waar Happy Coco verder naar streeft in haar productie is een lage impact en weinig waterverspilling. Ze geloven dat plantaardige vegan-producten een stap zijn in de goede richting. Van de kokosmelk maken ze onder andere plantaardige ‘yoghurts’, welke een mooi vegan yoghurt alternatief vormen.
In de Coconut Yoghi naturel zit 97% pure kokosmelk en 3% tapiocazetmeel. Dit is zetmeel van de cassavewortel, wat zorgt voor de juiste, luchtige structuur. De smaken mango, vanille en framboos bestaan uit de pure kokos, tapiocazetmeel, biologisch fruit, natuurlijke agave siroop en een vleugje citroen.
De happiness van Happy Coco zelf ervaren? Je vindt een aantal producten vanaf nu bij Odin.