Sinds 1826 vormen thee en koffie de passie van het Nederlandse familiebedrijf Simon Lévelt. En dat niet alleen. Zorg voor mens en milieu staat bij al hun producten voorop. Het ambacht van de koffiebrander en theehandelaar is telkens van vader op zoon en dochter overgedragen. Inmiddels staat de 6e generatie Mikkel Levelt aan het roer. Odin breidt het assortiment uit met 7 nieuwe smaken Premium Organic Tea. Een ideaal moment om wat meer over 200 jaar vakmanschap te vertellen.
In 1826 opende Simon Lévelt in de oude havens van Amsterdam een winkeltje waar hij met liefde voor het vak, de mooiste koffie- en theesoorten uit verre oorden verkocht. In eerste instantie alleen aan particulieren, later ook aan winkels. Hij kon toen niet vermoeden dat zijn winkeltje bijna twee eeuwen later zou uitgroeien tot een gewaardeerd merk voor koffie en thee.
Hans Levelt gaat in de jaren 70 op bezoek bij de producenten. Hij schrikt van de arbeidsomstandigheden op de plantages en het gebruik van chemicaliën bij de teelt. Hans maakt stappen om anders in te kopen en de producenten te ondersteunen bij omschakeling naar biologische landbouw. Wat in 1976 begon met een reis naar Kaapverdië en een zoektocht naar plantages die koffie en thee verbouwen volgens biologisch standaard, resulteert in 1984 in de introductie van de eerste biologische koffie en thee in Nederland.
In 1988 schuift Hans Levelt aan bij een gesprek met Nico Roozen en Frans van der Hoff, de oprichters van Max Havelaar. Een gesprek dat de Nederlandse koffiesector doet veranderen. Het zaadje voor wat later stichting Max Havelaar zal worden, is gepland. Dit betekent een vastgestelde prijs voor boeren en arbeiders waarmee ze een betere toekomst kunnen opbouwen.
Simon Lévelt heeft rechtstreeks contact met de plantages. Zo werken ze al heel lang samen met de Ambootia Tea Group. Ook bij wat nieuwere partners zoals de Bukit Sari Tea Plantation uit Indonesië en Cherideo Purbat uit india is de samenwerking gericht op de lange termijn. Naast een eerlijke prijs voor de hele keten en ondersteuning van boeren in overstap naar biologische landbouwmethoden streeft Simon Lévelt er ook naar het gehele proces in eigen beheer te houden. Van inkopen, melangeren, keuren, produceren tot het verpakken. Op deze manier blijft het proces transparant en kunnen zij garant staan voor een product van topkwaliteit.
Om altijd de beste smaak te vinden, werkt Simon Lévelt alleen met natuurlijke en pure producten. Er wordt niets aan de theeën toegevoegd wat je niet in de natuur vindt. Ze zitten nooit stil en zijn altijd op zoek naar nieuwe smaken en unieke theeën. Zo is het theebuiltjes-assortiment uitgebreid met een verrassende Oolong Finest en vier trendy kruidentheeën: Honeybush Chai, Turmeric Carrot, Moringa Ginger en Pure Moringa. Het losse thee-assortiment is voorzien van een frisse Lemongrass Green en een fruitige Rooibos Orange Lemon. Alle thee zit nu in een nieuwe, stijlvolle verpakking zodat de thee nog beter tot zijn recht komt. Naast deze nieuwe look & feel hebben de verpakkingen van de losse thee een venster gekregen, zodat je goed kunt zien welke thee je in handen hebt. En om de theesoort sneller te herkennen, is elke thee voorzien van een uniek nummer. Zo herkent iedereen zijn of haar favoriete smaak snel en gemakkelijk in het schap.
Verrassende combinaties en mooie melanges. Gedroogd, geroosterd, gemalen, gemengd en gezet. Simon Lévelt is voor jou op zoek naar de juiste balans tussen hoeveelheid, graden en tijd zodat de smaak het best tot zijn recht komt. Ontdek de wereld die schuilgaat achter de lekkerste koffie en thee van de beste kwaliteit. Vind de smaak die bij je past. Sterk, zacht, stevig of geheel iets anders, iets speciaals? Maak het een feest voor je zintuigen. Ruik het, proef het en voel de warmte.