Een luchtige en smeuïge taart zonder ei? Dat kan zeker! In een mum van tijd zet je deze taart met peren en volkorenmeel op tafel. Wedden dat ie zo op is?
Ingrediënten
250 g volkorenmeel
21 g bakpoeder
1 snufje zout
2 tl gemalen kardamom
2 rijpe peren
zest en sap van 1 citroen
150 ml havermelk
100 ml zonnebloemolie + extra voor invetten
100 g bietensuiker
Porties
8 porties
Bereidingstijd
45 minuten
Voorbereidingstijd
15 minuten
Totale tijd
1 uur
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 ̊C.
Gebruik een springvorm van 24 cm doorsnee in met een beetje zonnebloemolie.
Rasp de citroen en zet deze zest even apart. Pers de citroen uit.
Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snij in smalle repen. Besprenkel met het citroensap.
Meng de droge ingrediënten in een kom. Meng ook het citroenzest hier doorheen.
Klop de havermelk en de zonnebloemolie goed door elkaar. Gebruik eventueel een mixer.
Voeg beide mengsels samen en meng door elkaar. Het is een vrij dik en compact beslag.
Verdeel het beslag over de bodem van de springvorm.
Druk de reepjes peer in een mooi rondje in het beslag.
Zet de taart 45 minuten in de oven totdat deze goudbruin en gaar is.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.