Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Brownies met stoofpeertjes

Een feestelijk, warm en winters dessert. Verwen jezelf en je gasten met deze kruidige stoofpeertjes en een goed stuk brownie. Heerlijk om warm te serveren en een echte afsluiter van een geslaagd kerstdiner. Geniet en eet smakelijk!

  1. Brownies met stoofpeertjes

Ingrediënten voor de brownies

  • 200 g smeltchocolade puur
  • handje cacao nibs + een beetje extra
  • 150 g roomboter
  • 100 g bloem
  • 125 g rietsuiker
  • 125 g Arenga palmsuiker
  • 3 eieren
  • 2 tl vanillesuiker
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout

Ingrediënten voor de stoofpeertjes

  • 6 Gieser Wildeman stoofpeertjes
  • 500 ml rood druivensap
  • 100 ml water
  • 3 el rietsuiker
  • 1 kaneelstokje
  • 3 stuks steranijs
  • takje rozemarijn
  • 2 tl arrowroot

Benodigdheden

  • ovenschaal van ongeveer 18x12 centimeter
  • bakpapier
  • handmixer

Porties

6 porties

Bereidingstijd

1 uur en 30 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

1 uur en 40 minuten

Bereiding

  1. Smelt de chocolade en de boter au bain marie en verwarm de oven alvast voor op 175°C.
  2. Klop met een handmixer de rietsuiker, de palmsuiker en de vanillesuiker door het chocolademengsel.
  3. Voeg de eieren toe en klop het geheel in ongeveer 2 minuten goed door elkaar.
  4. Schep vervolgens de bloem, de cacao nibs, het bakpoeder en een snufje zout er luchtig doorheen.
  5. Verdeel het beslag in een met bakpapier bekleedde ovenschaal en strooi er nog wat cacao nibs over. Zet de brownies voor 30-35 minuten in de oven.
  6. Begin in de tussentijd met het schillen van de peertjes en zet deze met het druivensap, water, kaneelstokje en de steranijs in een pannetje en breng aan de kook.
  7. Zet een deksel op de pan en laat de peertjes minstens 45 minuten sudderen.
  8. Verplaats de peertjes in een aparte schaal en kook de siroop verder in met arrowroot.
  9. Giet de siroop over de peertjes en serveer bij een lekker stuk brownie.

Tip: Laat de brownie eerst een tijdje afkoelen voordat je gaat snijden. Zo kun je mooie stukken ervan snijden.

Porties

6 porties

Bereidingstijd

1 uur en 30 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

1 uur en 40 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen