Frisse salade voor in het najaar en de winter, als de knolselderij en de sinaasappels het lekkerst zijn. Varieer eventueel met de citrusvruchten. De lichte dressing is een perfecte toevoeging.
Voor de dressing:
4 porties
10 minuten
15 minuten
25 minuten
Maak de dressing: haal alle dikke, taaie takjes van de waterkers (anders loopt je mixer vast!) en doe de rest in een mengbeker. Pureer samen met de yoghurt, mosterd, mayonaise en honing. Proef! Het moet een frisse substantie worden, niet te zuur en niet te dik. Verdun desnoods met wat water, citroensap of wat notenolie.
1. Schil de knolselderij en schaaf er dunne linten van.
2. Kook 1 ltr water en schenk dit over de knolselderij linten in een vergiet. Laat uitlekken.
3. Snij de witlof in de lengte in dunne repen.
4. Besprenkel met citroensap.
5. Schil het citrusfruit heel dik en snij ze allemaal in dunne plakjes.
6. Rooster de noten in een droge koekenpan.
7. Leg de knolselderij en de witlof op een schaal, leg de schijfjes citrus erop.
8. Giet de dressing erover en bestrooi met noten en olijven en wat groene blaadjes.