Lekker verwarmend, deze winterse punch en ook goed om je weerstand op te krikken! Clementines, gember en biodynamische thee in de hoofdrol met kaneel, anijs, tijm en kardemom voor het spicy accent.
Ingrediënten
4 clementines of 4 sinaasappels om te persen
1 clementine om in plakjes te snijden
5 cm gemberwortel
2 builtjes kaneel-gemberthee (Sekem)
50 ml zwarte bes diksap (Landgoed)
1 kaneelstokje
2 anijssterren
6 kardemompeulen
paar takjes tijm
Porties
2 porties
Bereidingstijd
10 minuten
Voorbereidingstijd
10 minuten
Totale tijd
20 minuten
Bereiding
Pers de citrusvruchten uit (je kunt de schillen bewaren en laten drogen in de oven voor een ander theetje!).
Schil de gemberwortel en snij er dunne schijfjes van.
Zet thee in een pannetje met 1 liter water en de thee.
Voeg het sap en diksap toe met de kaneel, de helft van de gember, anijs en kardemom en takjes tijm. Laat even trekken.
Snij tot slot schijven van de clementine, doe die in de glazen met de rest van de gember, een kaneelstokje en een anijssterretje.
Opdrinken: lekker zittend onder een dekentje met een goed boek.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.