Een simpele pompoencurry met aardappels en doperwtjes. Comfort food voor elke doordeweekse dag! Lekker met rijst of naanbroodjes.
Ingrediënten
2 el ghee
1 ui
1 teen knoflook
1 pompoen
2 grote aardappelen
handje vol bevroren babyerwten
verse koriander
2 1/2 tl kerriepoeder
1 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
snufje zout
versgemalen peper
Porties
4 porties
Bereidingstijd
20 minuten
Voorbereidingstijd
20 minuten
Totale tijd
40 minuten
Bereidingswijze
Verhit de ghee in een grote pan op middelhoog vuur, voeg de ui toe en bak in ongeveer 5 minuten goudbruin.
Voeg knoflook toe en bak nog 1 minuut totdat je de knoflook ruikt.
Roer de kerriepoeder, andere kruiden, zout en peper erdoor.
Voeg de pompoen en aardappelen toe en kook 5 minuten, terwijl je regelmatig blijft roeren. Voeg eventueel wat water of bouillon toe.
Voeg na 15 minuten de erwten toe. Plaats het deksel terug en laat het nog 5 minuten koken tot de pompoen en aardappelen gaar zijn. Garneer met koriander.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.