Heerlijk rokerige geroosterde groene asperges in de oven. Supermakkelijk te maken en vol van smaak.
2 bossen groene asperges
4 tenen knoflook
Olijfolie
Zout en peper naar smaak
Balsamico azijn
Parmezaanse kaas of edelgistvlokken
Porties
-
Bereidingstijd
-
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
-
Verwarm de oven op 220 graden.
Snijd daarna de houtige uiteinden van de asperges. Verdeel de groene stengels over een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie. Masseer de olie goed in en breng het geheel op smaak met zout en peper.
Sla de knoflookteentjes plat met een mes en voeg deze toe aan de asperges.
Plaats het geheel voor 20 minuten in de oven.
Als de oventijd voorbij is: besprenkel over de hete asperges de balsamico. Dit gaat lekker spectaculair knetteren en verdampen. Rasp er vervolgens naar smaak Parmezaanse kaas of veganistische edelgistvlokken overheen.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.