Feestelijke auberginewaaiers, heerlijk voor bij een knapperige couscoussalade met falafel en hummus of baba ganoush, voor een extra groot auberginefestijn!
Ingrediënten
3 aubergines
8 kleine tomaatjes
150 á 200 g feta kaas
Olijfolie
2 knoflookteentjes
½ theelepel gedroogde oregano
Verse basilicum
1 citroen om uit te knijpen
Porties
4 porties
Bereidingstijd
20 minuten
Voorbereidingstijd
10 minuten
Totale tijd
30 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snij de aubergines in over de lengte, niet helemaal maar als een waaier.
Mix de olijfolie met heel fijngesneden knoflook, oregano, peper en zout.
Besprenkel de aubergine met deze kruiden-olijfoliemix en verspreid de cherrytomaatjes, feta en basilicum.
Schuif het geheel voor 20 minuutjes in de oven.
Als ze klaar zijn: besprenkel met vers citroensap, verse basilicum en eventueel edelgistvlokken of Parmezaanschilfers
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.