Een vrolijk lente-toetje met rabarber en fruit van het seizoen met vlierbloesemsiroop, biodynamische kwark en ontbijtkoekcroutons.
4 porties
15 minuten
15 minuten
30 minuten
1. Meng de kwark met de vlierbloesemsiroop.
Snij de aardbeien in plakjes. Snij een
lange plak van de langste zijde van de
ontbijtkoek en snij hier dunne balkjes van.
2. Verkruimel de rest van de ontbijtkoek en
druppel er de thee over. Leg dit plakkerige
mengseltje op de bodem van 4 glazen
of potjes.
3. Schep er dan een paar el kwark op.
4. Daarna schep je er een paar lepeltjes
rabarbermoes of -jam op en wat
aardbeienplakjes.
5. Lepel hier weer kwark over en tot slot nog
wat rabarbermoes of -jam.
6. Verhit de boter of olie in een koekenpan
en bak de balkjes ontbijtkoek goudbruin.
Laat ze afkoelen op een papiertje.
7. Garneer de glaasjes met bloemen en wat
munt en leg de balkjes ontbijtkoek er
bovenop.