Lekker zomers en makkelijk mee te nemen voor een picknick aan het water. Of om samen van te genieten met vrienden of familie in je achtertuin.
Ingrediënten
100 g fijne spinazie
3 nectarines
1 bol mozzarella
250 g wilde tomaten
flinke hand basilicum
30 gr pompoenpitten
2 tl tamari
Ingrediënten dressing
2 el (witte) balsamico-azijn of witte wijnazijn
4 el olijfolie
2 tl Franse mosterd
1 tl honing
beetje zout
versgemalen peper
Benodigdheden
grillpan
glazen weckpotten of andere mooie afsluitbare potten
ook een potje voor de dressing!
Porties
4 porties
Bereidingstijd
10 minuten
Voorbereidingstijd
10 minuten
Totale tijd
20 minuten
Bereiding
Was en droog de spinazie.
Halveer de nectarines, verwijder de pit en snijd in parten.
Verhit een grillpan of gebruik de bbq als je ‘m toch aan hebt en gril de partjes nectarine tot ze mooie grillstreepjes hebben. Zet opzij.
Snij de tomaten in plakjes.
Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan tot ze beginnen te poffen en blus dan af met de tamari. Roer snel door, de tamari bakt een beetje aan, maar dat is niet erg; je spoelt de pan onder een hete kraan zo weer schoon. Niet laten verbranden natuurlijk, maar gewoon even rap doorroeren en het vuur uit doen. Zet opzij.
Pak de potjes en verdeel de ingrediënten. Begin met spinazie en leg de tomaatjes en de nectarines erop. Daarna wat stukjes mozzarella.
Klop de dressing en schenk sliertjes over elk potje salade. Maal er wat peper over. Bestrooi met de basilicum en pompoenpitten.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.