Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Groene lentesoep met radijsjes

Een gezond lentesoepje met radijsjes en het loof (de groene blaadjes van de radijs), raapstelen, groenselderij, doperwtjes, (soja)room en pittige knoflook & bosuitjes. Munt en tuinkers of (wildgeplukte) bloemetjes als garnering maken het helemaal af. Lekker met een puntje bloemkoolpizza en een salade. Mooi lentefestijn & eet smakelijk!

  1. Groene lentesoep met radijsjes

Ingrediënten

  • 1 bosje radijs, loof bewaren
  • 1 bosje bosui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el boter of kokosolie
  • 1 bos raapstelen
  • 1 stengel groenselderij
  • 250 gr diepvriesdoperwten
  • 200 ml (soya)room
  • 1 l kokend water
  • 2 groentebouillontabletten
  • 1 tl karwijzaad
  • 1 tl kruidenzout
  • vers gemalen peper
  • 1 klein bosje verse munt
  • 1 doosje tuinkers

Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

20 minuten

Totale tijd

40 minuten

Bereiding

  1. Was de radijsjes en het loof. Snij de radijsjes in plakjes of reepjes.
  2. Snij het loof fijn, zet het loof opzij, dat doen we straks in de soep.
  3. Rooster het karwijzaad in een droge koekenpan heel eventjes, tot het lekker geurt maar nog niet bruin wordt.
  4. Doe 1 el olie erbij, verhit en bak de helft van de radijsjes daar snel glazig in, strooi wat kruidenzout erover en zet opzij.
  5. Snij de bosuitjes in ringetjes. Hak de knoflook fijn.
  6. Was het zand uit de raapsteeltjes en snij fijn.
  7. Snij de groenselderij in stukjes.
  8. Hak de munt fijn en hou wat blaadjes over om te garneren.
  9. Fruit de bosui, de selderij, de andere helft van de radijsjes en de knoflook glazig. Voeg de raapstelen, het radijsloof en de munt toe en bak een minuut mee.
  10. Giet de bouillon erbij en kook een minuut of vijf.
  11. Voeg de doperwten toe en kook nog 5 minuten door.
  12. Pureer de soep met de helft van de (soja)room tot een lekker groen en romig soepje. Voeg eventueel zout en peper toe.
  13. Serveer met een sliertje room, de gebakken radijsjes en wat fijngehakte munt en tuinkers.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

20 minuten

Totale tijd

40 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen