Lekker voor in de picknickmand! Een wrap met gegrilde aubergine, halloumi en hummus gemaakt met rode bieten. Smul ze!
Ingrediënten
3 volkoren wraps
100 g kikkererwten uit blik
1 gekookt bietje
1/2 el sesamolie
1/2 tl komijnpoeder
1/2 tl chilipoeder
snufje zout
1 hand slablaadjes of spinazie
1/2 aubergine
1/2 el Provençaalse kruiden
1 el kappertjes
100 g halloumi
1/2 bosje radijs, in plakjes
Benodigdheden
Scherp mes
servetjes
Porties
6 porties
Bereidingstijd
10 min
Voorbereidingstijd
20 min
Totale tijd
30 min
Bereiding
Maak hummus van de kikkererwten, het bietje en een scheut sesamolie. Kruid naar smaak met komijn en chilipoeder en voeg het zout toe.
Snij de aubergine in de lengte in 6 dikke plakken, bestrooi ze met zout, spoel ze na 10 min af en dep droog.
Grill in de grillpan of bak in olie. Bestrooi met Provençaalse kruiden.
Grill daarna de halloumi of bak in olie aan beide zijden goudbruin. Laat eventueel uitlekken op keukenpapier.
Verwarm de wraps in de magnetron of in de koekenpan. Besmeer de wraps met de hummus, leg er de slablaadjes op en verdeel de radijsplakjes erover.
Snij de halloumi in reepjes.
Leg in het midden de aubergine en daarop de halloumi. Verdeel er wat kappertjes over.
Vouw de onder- en bovenkant van de wrap een stukje naar binnen en rol hem dan op (zoals bij een loempia). Snij met een scherp mes schuin doormidden. Wikkel er een klein servetje om.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.