Vegan voorjaarssoepje met broccoli, spinazie en wildgeplukte paardenbloemen.
Ingredienten
1 kopje rauwe cashewnoten (een nacht geweekt)
3 el edelgistvlokken
1 el verse citroensap
3 kopjes bouillon
3 stengeltjes lente-ui
1 stengel bleekselderij
2 teentjes knoflook
1 kleine broccoli
1 wortel
handjevol paardenbloemen
handjevol spinazie of raapstelen
1/4 theelepel nootmuskaat
peper en zout naar smaak
Porties
4 porties
Bereidingstijd
20 minuten
Voorbereidingstijd
5 minuten
Totale tijd
25 minuten
Bereiding
Giet de cashewnoten af en mix ze in een blender samen met 2 kopjes water, gistvlokken en citroensap. Mix tot een gladde massa en zet apart.
Voeg in een grote pan op middelhoog vuur 2 eetlepels groentebouillon toe, samen met de fijngesneden lente-ui en selderij. Sauteer tot ze zacht zijn, ongeveer 2 minuten.
Voeg de knoflook toe en kook nog 2 minuten, voeg zo nodig nog 2 eetlepels groentebouillon toe om aanbranden te voorkomen.
Voeg de resterende groentebouillon toe aan de pan, samen met het cashewnotenmengsel. Meng tot een mooi geheel.
Voeg de broccoli, wortel, paardenbloemen, spinazie en nootmuskaat toe en mix opnieuw.
Breng het mengsel aan de kook en laat het sudderen. Laat 15-20 minuten koken, regelmatig roeren, tot de soep is ingedikt.
Als de soep is ingedikt, haal je hem van het vuur en breng op smaak met peper en zout.
Serveer warm met een garnituur van fijngesneden lente-uitjes, paardenbloemblaadjes en eventueel croutons van een oud geworden plakje (zuurdesem) brood. Genieten!
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.