Wild geplukte gele zonnetjes kun je verwerken in velen verschillende gerechten; smoothies, in de thee, als vegan honing maar dus ook als gefrituurde snack! Mooi om de lente mee in te luiden!
Ingredienten
32 bloeiende paardenbloemen
een kommetje koel, licht gezouten water
1 ei
200 ml melk
130 g bloem
1/2 theelepel zout
1 snufje peper
Verder nodig
frituurpan
keukenpapier
schone theedoek
Porties
8
Bereidingstijd
15 minuten
Voorbereidingstijd
10 minuten
Totale tijd
25 minuten
Bereiding
Pluk 32 mooie open paardenbloemen in het gras
Spoel de bloemen af in koud, licht gezouten water.
Snij de stengels dicht bij de bloemhoofdjes af, laat net genoeg over om bloemblaadjes bij elkaar te houden.
Rol de bloemen in een schone theedoek om overtollig vocht te verwijderen.
Maak het beslag door ei, melk, bloem, zout en peper te mengen in een kom.
Dompel de bloemen één voor één in het beslag.
Laat ze voorzichtig in de frituurpan vallen die op 200 graden is ingesteld. Frituur in een paar minuten goudbruin.
Schep ze op keukenpapier en bestrooi met meer zout naar smaak. Eet smakelijk!
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.