Onderdeel van een plantaardige barbecue: spiesjes met groente en tofu. Lekker voor op de barbecue! Marineer de tofu en de groente even voor en serveer ze met een lekkere kruidenolie van koriander.
Ingrediënten voor de spiesjes
125 g tofu naturel
1 el tamari
1/2 tl kurkuma
1/2 tl gember
mespunt zwarte peper
1 rode paprika
1/4 courgette
1/4 aubergine
1 maïskolf
3 knoflooktenen
1 el olijfolie
1 tl gemalen komijn
6 tomaatjes
Ingrediënten voor de kruidenolie
1 bosje koriander
50 ml olijfolie
1 teen knoflook
mespunt chilipoeder
Porties
6 porties
Bereidingstijd
1 uur
Voorbereidingstijd
1 uur
Totale tijd
2 uur
Bereiding
Leg de tofu een uur gewikkeld in een schone theedoek met daarop een stapel kookboeken of een zware broodplank. Snijd de tofu daarna in blokjes van 2 x 2 cm. Leg in een schaaltje.
Klop een marinade van de tamari met de kurkuma, gember, 1 teen knoflook en peper. Schenk over de tofu. Laat minstens een half uurtje intrekken.
Kook de maïskolf in 10 minuten gaar. Laat iets afkoelen en snijd in dikke schijven.
Hak 1 knoflookteen fijn en doe in een kommetje met de komijnpoeder, olie en wat zout en peper naar smaak. Snijd de paprika, aubergine, courgette en ui in stukken en laat 30 minuten marineren in het mengsel.
Rijg spiesjes van blokjes tofu, ui, paprika, courgette, tomaatjes, aubergine en een schijf maïs.
Maak de olie door een bosje koriander fijn te hakken en voeg daar 50 ml olie, 1 uitgeperst teentje knoflook en een snufje chilipoeder aan toe. Hak het fijn in een blender of met de staafmixer.
Verhit de barbecue tot matig heet. Rooster de spiesjes voor 10 tot 20 minuten. Leg ze op een schaal en serveer met de korianderolie.
Porties
6 porties
Bereidingstijd
1 uur
Voorbereidingstijd
1 uur
Totale tijd
2 uur
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.