Een aparte combi dit, verrassend romig en fris tegelijk. Voor avonturiers en andere lekkerbekken.
Ingrediënten
500 ml slagroom
3 tenen knoflook
1 vanillestokje
150 g suiker
4 eidooiers
2 eieren
50 g pure chocolade (Kaoka)
125 g rode of blauwe bessen
Benodigdheden
pannetje
garde of mixer
afsluitbaar bakje voor in de vriezer
Porties
6 porties
Bereidingstijd
2 uur vriezen + 10 minuten afmaken
Voorbereidingstijd
30 minuten
Totale tijd
2 uur en 40 minuten
Bereiding
Giet 100 ml room in een pannetje.
Hak de knoflook fijn en doe bij de room.
Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg, samen met het vanillestokje, toe aan de room.
Breng aan de kook, haal van het vuur en laat daarna een half uur staan. Zeef de room, zodat alle knoflook en het vanillestokje achterblijven.
Klop de rest van de room stijf met 50 g suiker.
Verwarm een pan met water en zet daarop een passende kom, zodanig dat hij het water niet raakt (au bain Marie).
Klop in de kom de eieren, de dooiers en nog eens 100 g suiker tot een schuimig geheel. Blijf zachtjes kloppen totdat de massa de dikte van vla heeft gekregen. Haal dan van het vuur.
Blijf nog even doorkloppen tot het mengsel iets is afgekoeld en spatel rustig door de slagroom.
Voeg de knoflook-vanilleroom toe en spatel dat er ook voorzichtig door.
Stort deze massa in een afsluitbaar bakje en zet zeker 2 uur in de vriezer.
Smelt de chocolade en doe over in een puntzakje.
Leg 2 bolletjes ijs in een mooi schaaltje, drapeer de bessen erop en versier met chocolade, bloemen en eventueel wat groene kruiden als basilicum of munt.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.