Haal de Spaanse zon in huis met deze smaakvolle vegetarische paella. Volg het recept stap voor stap en succes gegarandeerd.
Ingrediënten
olijfolie
2 uien/sjalotten
3 teentjes knoflook
300 g arboriorijst
1 blik gehakte tomaten
1 venkel
1 rode paprika
1 courgette
100 g cherrytomaten
100 g doperwten
1 el paprikapoeder
1 tl cayennepeper
1 el droge groentebouillon
600 ml water
1 citroen
peper
1 bosje koriander
Porties
4 porties
Bereidingstijd
40 minuten
Voorbereidingstijd
15 minuten
Totale tijd
55 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 0C.
Verwijder het hart van de venkel en snij de rest in kleine repen. Snij de paprika in dunne repen en snij de courgette in dunne plakken. Halveer de cherrytomaten.
Doe de paprika, courgette en cherrytomaten ongeveer 30 minuten in de oven.
Snij ondertussen de uien in kleine stukjes en pers de knoflook met een knoflookpers fijn.
Zet een ovenvaste pan op het vuur met wat olijfolie. Fruit de uien licht bruin. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee.
Voeg de rijst toe en bak 1 minuut samen met de ui en knoflook.
Voeg de paprikapoeder en cayennepeper toe en bak 2 minuten mee.
Doe de venkel, de gehakte tomaten, de groentebouillon en het water erbij.
Zet het vuur zacht en doe een deksel op de pan. Laat 25 minuten rustig garen. Roer af en toe. Wordt het te droog? Doe er dan wat warm water bij. De rijst mag niet helemaal gaar zijn als het de oven in gaat.
Haal van het vuur en bedek de paella met de courgette, paprika en cherrytomaten. Dek af met folie. Verlaag de temperatuur naar 180 0C en zet de paella 15 minuten in de oven.
Hak ondertussen de koriander fijn en snij de citroen in parten.
Giet heet water over de doperwten en laat 2 minuten staan. Giet het water af.
Haal de paella uit de oven en verwijder de folie. Strooi de doperwten er overheen en garneer met flink wat gehakte koriander.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.