Lekker bbq-en zonder vlees is tegenwoordig niet moeilijk. Ik dook in mijn veganistische receptenschrift en toverde bij de barbecue in mijn buurt dit lekkere gerecht op tafel.
Ingrediënten
2 rode paprika’s
40 g zonnebloem- of pompoenpitten
1 el tamari
250 g seitangehakt
2 (rode) uien
250 g champignons
2 tenen knoflook
1 tl komijnpoeder
1 tl paprikapoeder
½ tl kaneelpoeder
zout en peper naar smaak
evt. geraspte kaas of edelgistvlokken.
Porties
2 porties
Bereidingstijd
10 minuten oventijd
Voorbereidingstijd
15 minuten
Totale tijd
25 minuten
Bereiding
Snijd van de paprika’s het kapje met steeltje af en haal voorzichtig de zaadlijsten eruit. Rooster de pitten in een droge koekenpan en blus af met de tamari. Even snel omscheppen. Zet opzij.
Hak de uien en de knoflook fijn. Snijd de champignons in stukjes.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui glazig, voeg de knoflook en de champignons toe en bak ze lekker bruin. Doe daar het seitangehakt bij en de kruiden, zout en peper naar smaak toevoegen.
Bak alles nog even goed door.
Vul de paprika’s met dit mengsel en strooi de pitten erover. Zet het kapje erop. Zet een minuut of 10 op een rooster of in een grillschaaltje op een hete barbecue. Een bbq met deksel werkt het best, maar zonder gaat het ook, dan doe je het iets langer.
Eventueel kun je er nog wat gistvlokken over strooien of, voor de niet veganisten, wat geraspte kaas.
Porties
2 porties
Bereidingstijd
10 minuten oventijd
Voorbereidingstijd
15 minuten
Totale tijd
25 minuten
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.