Zomerse salade met romige burrata en gegrilde nectarines op knapperige spinazieblaadjes.
Ingrediënten
1/2 bakje fijne spinazie
2 nectarines
1 bol burrata
1/2 doosje wilde tomaten
handje (paarse) basilicumblaadjes
20 gr pompoenpitten
2 tl tamari
Ingrediënten voor de dressing
2 el (witte) balsamico
4 el olijfolie
2 tl franse mosterd
1 tl honing
beetje zout
Versgemalen peper
Porties
2 porties
Bereidingstijd
20 minuten
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
20 minuten
Bereiding
Was en droog de spinazie.
Halveer de nectarines, verwijder de pit en snijd in parten. Verhit een grillpan tot heet of gebruik de bbq als je ‘m toch aan hebt en grill de partjes nectarine tot ze mooie grillstreepjes hebben. Zet opzij.
Snijd de tomaatjes in plakjes.
Rooster de pitten in een droge koekenpan tot ze beginnen te poffen en blus dan af met de tamari. Roer snel door, de tamari bakt een beetje aan, maar dat is niet erg; je spoelt de pan onder een hete kraan zo weer schoon. Niet laten verbranden natuurlijk, maar gewoon even rap doorroeren en het vuur uit doen.
Zet opzij.
Doe de spinazie in een schaal en leg de tomaatjes en de nectarines erop.
Scheur stukjes burrata erover .
Klop de dressing en schenk sliertjes over de salade. Maal er flink wat peper over. Bestrooi met de basilicum.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.