Voor warme dagen: koude komkommersoep met munt en knoflook.
250 g komkommer
75 ml afgekoelde bouillon
1 el witte wijnazijn
1 teen knoflook
1/4 bosje munt
200 ml yoghurt
zout en peper
1 mespunt cayennepeper
Porties
-
Bereidingstijd
-
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
-
Doe de komkommer, bouillon, de azijn, de knoflook, de munt (houd nog wat blaadjes apart voor de garnering) en yoghurt in een keukenmachine en pureer dit heel goed.Breng op smaak met zout en peper.
Plaats de soep afgedekt enkele uren in de koelkast om door en door koud te worden.
Garneer met wat komkommer en munt en een snufje cayennepeper.
Eventueel kun je er wat gamba' s aan toevoegen die je lekker in wat olie met rode peper en knoflook hebt gebakken. Of rijg die aan een spiesje en leg ze er bovenop
Porties
-
Bereidingstijd
-
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
-
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.